Acupunctuur

Deze traditionele Chinese geneeswijze herstelt de energiestromen door naalden op specifieke punten van het lichaam te plaatsen. Die punten hebben te maken met de Qi, ofwel de levensenergie. Ze bevinden zich op plekken van de meridianen (kanalen van de levensenergie) Deze meridianen staan in verbinding met organen. Acupunctuur heft energieblokkades in de meridianen op en laat de levensenergie weer vrij stromen. Acupunctuur wordt vaak in combinatie met kruidentherapie uitgevoerd.

Ooracupunctuur

In het oor is het hele menselijke lichaam als het ware geprojecteerd op de oorschelp: specifieke punten corresponderen met specifieke organen en systemen. Behandeling gebeurt door kleine verblijfsnaaldjes van 0,5mm of pleistertjes met daarop een korrel ingezet, te gebruiken die een paar dagen blijven zitten. Uit onderzoek is gebleken dat ooracupunctuur een effectieve manier is om chronische en acute pijn te verlichten. Ooracupunctuur is ook ondersteunend bij het afkicken van verslavingen (stoppen met roken, en afvallen) en bij het verbeteren van verschillende gemoedstoestanden, gewrichtsklachten, slapeloosheid, angst, rug- nek- schouderklachten, migraine, en allergieën.

Stoppen met roken

Acupunctuur en roken gaan goed samen in de strijd om met deze slechte gewoonte te stoppen. Acupunctuur  heeft een bewezen effect bij de strijd tegen het stoppen met roken. Acupunctuur helpt de behoefte aan nicotine te verminderen. Belangrijk is wel dat u gemotiveerd bent. De meest succesvolle methode om met roken te stoppen blijkt de methode te zijn die zowel de lichamelijke als de geestelijke afhankelijkheid doorbreekt. De vitaliteit keert meestal snel terug en u voelt zich energieker dan ooit. Zo wordt volhouden steeds gemakkelijker! Gemiddeld zijn drie behandelingen afdoende om met roken te stoppen.

De acupunctuurbehandeling van stoppen met roken

Acupunctuur is  een erg makkelijke en snelle manier gebleken om te stoppen met roken.
Om het beste resultaat te krijgen, mag u 4 tot 5 uur voor de behandeling niet meer roken. Hierdoor ontstaan namelijk ontwenningsverschijnselen zodat de acupunctuurpunten makkelijker gevonden kunnen worden.
Er worden verblijfsnaaldjes op meerdere plaatsen in uw oor gezet, onder andere op het nicotinepunt, waardoor u geen trek heeft in een sigaret.
Deze minuscule verblijfsknopjes blijven ongeveer een week tot twee weken zitten en vallen er vanzelf uit.

Wanneer u snel humeurig wordt, kan dit ook in de behandeling meegenomen worden.
Na het plaatsen van deze naaldjes kunt u direct merken dat de trek in een sigaret weg is.