Ayurvedische massagetherapie

Bij deze behandeling wordt het gehele lichaam met warme olie gemasseerd waarbij de bloedsomloop wordt gestimuleerd, de weefsels worden gevoed en de gewrichten en spieren worden versoepeld. De behandeling wordt aangepast aan uw persoonlijke constitutie en specifieke klachten.

De positieve effecten van deze behandeling kunnen zijn:

  • ontspant lichaam en geest
  • versterkt het zenuwstelsel
  • versterkt het immuunsysteem
  • voert afvalstoffen af.

Ayurvedische voeding en kruiden

Voeding en leefstijl zijn in de Ayurveda belangrijke aspecten voor het gezond blijven, en helpen bij bijvoorbeeld maag/darm gerelateerde klachten, lekker in je vel zitten of de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Deze voedingsleer is gebaseerd op het principe dat alles – de mens, de omgeving en de voeding – in het leven is opgebouwd uit de vijf natuur-elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether, samenkomend in de drie dosha’s: vata, pitta, en kapha.

Het is dus van belang om te weten welke elementen bij jou dominant zijn of welke uit balans zijn. Dat bepaalt voor een belangrijk deel welke voeding en drank je wel en beter niet kunt eten en drinken.

Swedana stoombehandeling

De behandeling wordt vaak gegeven na een Ayurvedische massagetherapie (Abyangha). Je zit hierbij ongeveer 20 minuten in een speciale cabine, waarbij het lichaam door middel van stoom en speciale kruiden gaat transpireren. Door de stoom verwijden de poriën zich, waardoor de geneeskrachtige kruiden dieper het lichaam binnen kunnen dringen.  De warmte zorgt ook voor een betere afvoer van afvalstoffen en lost blokkades in het lichaam op. Het hoofd bevindt zich buiten de cabine en blijft koel, waardoor een Swedana beter is voor je lichaam dan een gewone sauna. Teveel hitte in het hoofd is niet goed voor gevoelige weefsels zoals die van hersenen en ogen. De Swedana zorgt onder andere voor een verbeterde circulatie en vermindert pijn en stijfheid. Aanbevolen bij onder andere stress, reumatoïde artritis, verkoudheid, stijve spieren, allergie en onzuivere huid.