Mineralen testen in je haar

Wat is een haar mineraalanalyse?

GEEN VERGOEDING ZORGVERZEKERAAR VOOR HAAR MINERAALANALYSE

Haar bevat, net als elk ander lichaamsweefsel, mineralen die worden opgeslagen als het haar groeit. Een haarmonster dat wordt afgeknipt voor een haar mineraalanalyse bevat informatie over de minerale huishouding van de afgelopen 3 maanden, afhankelijk van de groeisnelheid van het haar.

Een haar mineraalanalyse is een screening van 21 mineralen en toxische metalen in het haar.

Echter, het onderzoek geeft veel meer aan dan alleen een tekort of overschot aan een bepaald mineraal. De verhoudingen tussen de mineralen (de ratio’s) geven veel weer over interne processen in het lichaam en de werking van organen. Door het correct interpreteren van deze  ‘minerale blueprint’ komen de interne fysiologische processen van het lichaam aan het licht.

Zo geeft de test inzicht in:

  • Metabole processen, stofwisselingssnelheid
  • Hormonen (schildklier, bijnieren)
  • Het autonome zenuwstelsel
  • Je stressrespons, je stresslevel
  • Energieniveaus in de cellen
  • Suiker en koolhydraatintolerantie
  • Het immuunsysteem

Wat meet de haar mineralenanalyse?

De volgende mineralen en toxische stoffen worden onderzocht in de haar mineralenanalyse:

Mineralen

Calcium, magnesium, natrium, kalium, ijzer, koper, mangaan, zink, chroom, seleen, fosfor.

Toxische elementen

Lood, kwik, cadmium, arseen, aluminium.

Overige mineralen

Nikkel, cobalt, molybdeen, lithium, borium.

De haar mineraalanalyse wordt gebruikt om de therapie te vereenvoudigen voor de juiste interventie met voedingssupplementen en/of dieet aanpassingen. Het is een bepaling die niet invasief, relatief goedkoop en erg nauwkeurig is.

Rapportage haar mineraalanalyse

Je krijgt een uitgebreide rapportage (in het Engels) die de belangrijke mineraal niveaus en de verhoudingen weergeeft. Deze informatie omvat tevens een uitleg over de stofwisselingssnelheid, energie niveaus, suiker- en koolhydraatgevoeligheid, het immuunsysteem, de bijnieren- en schildklier.

Hoe werkt de haar mineraalanalyse?

Je krijgt een setje voor afname mee naar huis, met een hele duidelijke instructie erbij. Je kunt hoofdhaar gebruiken (niet geverfd, achterop het hoofd bij de nek afgenomen). Het monster doe je zelf op de post en ongeveer drie weken later ontvang ik de uitslag. De uitslag zal worden besproken in een Consult.

Kosten Haar mineralen analyse

De haar mineraalanalyse kost € 135,-. Daarnaast zijn er nog de kosten voor het consult waarin de resultaten worden besproken.