Voor Oosterse geneeswijze/natuurgeneeskundige behandelingen kunt u in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekeraar, mits u aanvullend verzekerd bent. Check dit eerst bij uw zorgverzekeraar, onder het kopje: Vergoedingen: alternatieve geneeswijzen: Natuurgeneeskunde of Acupunctuur op de website:

zorgwijzer

De CZ-groep (CZ, Nationale Nederlanden, OHRA), de Amersfoortse, DSW, Stad Holland, Zorg en Zekerheid, en ZEKUR vergoeden alleen nog de behandeling voor acupunctuur

Door zorgverzekeraars: Anderzorg, Besured, Bewuzt, Ditzo, Hema, Interpolis, Just, en Ziezo, vindt geen vergoeding plaats. 

Bij zorgverzekeraars die vallen onder de VGZ-verzekeringsgroep, namelijk: VGZ zelf, Univé, National Academic, Promovendum, Besured, IZZ en IZA geldt de voorwaarde dat de acupuncturist is opgenomen in de zorgvinder/zorggids/zorgzoeker van de desbetreffende verzekeraar, dan wel arts is. Mijn praktijk is opgenomen in de zorgvinder Vergelijk en Kies: https://www.vgz.nl/zorgadvies/vergelijk-en-kies.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NBCG YI (acupunctuur) en de VBAG (natuurgeneeskunde).

Let wel: ik ben therapeut/erkend behandelaar, maar geen arts.

Er is geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist om een afspraak te maken of om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Indien gewenst is er wel samenwerking mogelijk met de huisarts of de specialist.

Het eigen risico geldt niet voor de aanvullende verzekering, maar voor het basispakket. Dat betekent dat u geen rekening hoeft te houden met het eigen risico als u een afspraak maakt.

LET OP.  Er kan geen enkele vorm van aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid aanvaard worden met betrekking tot wijzigingen van afspraken tussen de Beroepsverenigingen en de zorgverzekeraars en/of wijzigingen van vergoedings-regelingen door de zorgverzekeraars.