Voor Oosterse geneeswijze/natuurgeneeskundige behandelingen kunt u in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van uw zorgverzekeraar, mits u aanvullend verzekerd bent. Check dit eerst bij uw zorgverzekeraar, onder het kopje: Vergoedingen: alternatieve geneeswijzen: Natuurgeneeskunde op de website:

zorgwijzer

(let wel: ik ben therapeut/erkend behandelaar, maar geen arts.)

De Amersfoortse vergoedt in 2019 alleen nog de behandeling voor acupunctuur. 

Door zorgverzekeraars: Ditzo, DSW, Stad Holland, en Zorg en Zekerheid, Anderzorg, Hema, Interpolis, en Just vindt geen vergoeding plaats. 

De CZ-groep (CZ, Nationale Nederlanden, OHRA) stopt in 2019 met het vergoeden van vele alternatieve behandelingen in de aanvullende zorgverzekering. Dit betekent dat de CZ-groep-verzekerden in mijn praktijk in 2019 alleen nog vergoeding krijgen voor acupunctuur of ooracupunctuur (auriculotherapie) en niet meer voor massagetherapie.

Bij zorgverzekeraars VGZ, IZA, IZZ, Bewuzt, Zekur, National Academic, Promovendum. United Consumers, Univé en UMC dient de therapeut vermeld te zijn in Vergelijk & Kies om voor vergoeding in aanmerking te komen. Mijn praktijk is opgenomen in de Vergelijk & Kies site: https://www.vgz.nl/zorgadvies/vergelijk-en-kies.

Er is geen verwijzing nodig van de huisarts of specialist om een afspraak te maken of om in aanmerking te komen voor vergoeding van de zorgverzekeraar. Indien gewenst is er wel samenwerking mogelijk met de huisarts of de specialist.

Het eigen risico geldt niet voor de aanvullende verzekering, maar voor het basispakket. Dat betekent dat u geen rekening hoeft te houden met het eigen risico als u een afspraak maakt.