Vijf natuurgerichte principes

Gebaseerd op de kracht en werking van natuurwetten

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens de vijf natuurgerichte principes. Deze zijn gebaseerd op de kracht en werking van enkele natuurwetten die belangrijk zijn voor het vinden van de werkelijke oorzaak van ziektes en het begeleiden van het zelfhelende vermogen van lichaam en geest.

1. Energie

Alles om ons heen is energie. De geestelijke en lichamelijke balans van ons energetisch systeem is van groot belang om optimaal te kunnen functioneren. Zo is een goede ademhaling van belang om genoeg zuurstof in het bloed te krijgen. Dat verbetert de bloedsomloop en zorgt voor een optimale werking van de organen. Door teveel stress en/of spanningen raken de organen geblokkeerd, dit kan leiden tot een oververmoeid lichaam en een negatieve uitwerking op ons geestelijk vermogen. De energiestroom in ons lichaam is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Met mijn behandelingen, zoals de massagemethodiek, breng ik de geblokkeerde energie weer in beweging en voer ik energie toe zodat herstel kan plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Wanneer dit onvoldoende informatie doorgeeft aan de cellen in het lichaam, kan er een storing ontstaan in de prikkeloverdracht. Deze kan leiden tot diverse blokkades in het functioneren van het lichaam. Door deze op te sporen en te verwijderen kan het zelf genezend vermogen van het lichaam zich herstellen.

3. Drainage

Dagelijks worden ons lichaam en onze geest verontreinigd door toxische belastingen. Als deze gifstoffen niet goed worden afgevoerd, kunnen deze het communicatienetwerk van het lichaam beïnvloeden. Met de juiste ademhaling, voeding, en massagemethodiek kan de drainage bevorderd worden, waardoor het lichaam wordt gereinigd.

4. Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. Dit kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

5. De psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Meer info: https://www.oliverapraktijk.nl/werkwijze