Een natuurgeneeskundig consult wordt veelal vormgegeven door gebruikmaking van meervoudige werkvormen.
Soms volstaat het om een klacht met één van de werkvormen te behandelen. Vaak geeft een combinatie van verschillende werkvormen echter een beter resultaat, een meer duurzame verbetering van kwaliteit van leven. Dit merk je door een betere balans, meer levenslust en vitaliteit.

Tong- en polsdiagnostiek Voor het voelen van de pols  worden de pulsaties van de arteria radiales (polsslagader) gebruikt.  Er zijn twaalf posities (zes aan de linker en zes aan de rechter pols). Elke positie heeft een oppervlakkig en diep niveau. De reflexie van de pulsaties  geven een indicatie over het functioneren van organen, systemen en emoties in het lichaam. De observatie van de tong levert duidelijk zichtbare aanwijzingen van het onevenwicht van de client. Een gezonde tong is bleek-rood, licht vochtig heeft een licht wit beslag en past goed in de mond.

Tuina Massagetherapie

Hierbij gaat men uit van het holistisch principe dat lichaam en geest een eenheid zijn. Door middel van de therapie kan zowel de geestelijke als de lichamelijke gezondheid van de mens positief worden beinvloed.

Cupping is een methode waarbij een plastic glaasje wordt aangebracht op het huidoppervlak. Deze wordt vacuum gezogen, waardoor de huid omhoog wordt getrokken. Hierdoor worden de bloedvaten opgerekt waardoor er weer doorbloeding ontstaat. Cupping is een alternatief voor een intensieve massage en heeft een enorme dieptewerking.

Guasha betekent een ziekte uit het lichaam schrapen. Tijdens deze behandeling wordt een speciale kruidenolie op het lichaam aangebracht waarna met een jadesteen de te behandelen plek wordt gemasseerd. Deze techniek is een zachte, vriendelijke, niet pijnlijke behandeling.

Moxa is een behandeltechniek waarbij het gedroogde kruid Bijvoet, in de vorm van een kegeltje, wordt aangestoken en het gloeiende kruid wordt aangebracht boven de acupunctuurpunten. Daardoor treedt via het acupunctuurpunt verwarmde energie het lichaam binnen. Deze behandeling wordt als aangenaam ervaren.

Gezonde voeding is van belang om het lichaam en de geest in een optimale conditie te houden en ziekten te voorkomen of te genezen. Het versterken van het spijsverteringssysteem staat hierbij steeds centraal. Gezonde voeding heeft een energetische waarde, en geeft levensenergie wat een positief effect heeft op de totale mens. Ook het zuur-base evenwicht speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van de mens. Het opheffen van de verzuring van ons lichaam is de basis van de gezondheid.

Meer info: https://www.oliverapraktijk.nl/informatie